Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő nadrágméretet?

A megfelelő nadrágméret kiválasztása az otthon melegéből nem mindig olyan egyszerű. De outdoor tanácsainknak köszönhetően ezt könnyedén megoldhatod.


Tartalom

 

Bevezető

A felsőtestre gyakrabban vásárolunk és különböző rétegeket próbálunk ki. Nadrágot azonban ritkábban választunk, és hosszú távú minőséget várunk el tőle. Ezért nincs helye a hibának. A nadrágnak tökéletesen illeszkednie kell már az első próba során. Cikkünkben a vásárláskor leggyakrabban felmerülő problémára - a megfelelő nadrágméretre - fogunk összpontosítani.

Tanácsot adunk, hogyan vásároljunk megfelelő nadrágot az interneten. A segítő neve SizeID. Ezzel az online ruhavásárlás többé nem lesz lottó.

 

Kreativitás a megjelölésben 

Úgy néz ki a szokásos eljárás, hogy a webáruházból azt rendeled, vagy a kabinba azt viszed felpróbálni, amit többnyire viselni szoktál. Ha javarészt L-es méretben vásárolsz, akkor egy új márkát is a webáruház boltjában L-es méretben fogsz felpróbálni. Az egyik nadrágot nem is bírod begombolni, a másikba az ötéves gyereked is beleférne, a harmadik pedig szorít. Hogyan lehetséges? - kérdezed, és megkeresed a nadrág számozását a címkén. Mindegyik gyártó ugyanis kissé eltérő tudnivalókat rejt az egységes címke alá.

Az S, M, L jelöléseken kívül sok más adatot is találsz. Míg egyesek az M-et választják, mások 42-t írnak, más gyártók 175-öt vagy 104-et. Mindamellett ez lehet ugyanannak a ruházatnak a jelölése, amely méretileg ugyanarra a személyre illik. Egyes cégeknél centiméterben, másoknál hüvelykben mérnek. Van, aki európai számozást használ, van, aki a franciát vagy a britet. És ehhez olyan kifejezések keverednek még, mint a nyújtott hosszúság és slim fit. Megmutatjuk inkább, hogyan kell játékosan kezelni egy ilyen vásárlást.

 

Nadrágméret táblázat – must have

A boltban szükséged van egy segítőre, aki az első sikertelen próbálkozások után már jobban illeszkedő ruhákat hoz neked. A webáruház esetében a legjobb barátod a nadrágméret táblázat lesz. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan kell vele dolgozni. Ennek segítségével akár az első próbálkozás nélkül is kiválaszthatod a megfelelő nadrágméretet. Online, az interneten keresztül.

Forrás: https://www.google.com/url?q=https://pixabay.com/cs/photos/muž-chůze-kalhoty-obuv-boty-dřevo-2628706/&sa=D&source=docs&ust=1693217325986258&usg=AOvVaw0jJTGv_Yf918jBbvprICMn
Leírás: A nadrág felhajtása, ha rossz méretű ruhát viselsz, nem megoldás. A nadrágnak úgy kell illeszkednie, mintha rád öntötték volna. 

A gyártót nem lehet befolyásolni. Továbbra is saját jelöléssel, saját módszerrel és saját szabásaik szerint gyártanak majd. Gyakorlatilag ez az ő know-how-juk. Honlapunkon minden gyártóhoz találsz egy nadrágméret táblázatot. Általában különböző mérettáblázatok találhatók a gyermek-, női és férfi nadrágokhoz. Győződj meg róla, hogy a megfelelő helyen keresgélsz.

TIPP: Rendelj tőlünk több méretet személyes átvételhez. Próbáld ki mindet a helyszínen, és válaszd ki a megfelelőt. A többit visszaadhatod.

 

SizeID - online súgó

Használd a SizeID funkciót online vásárláskor. Ez egy olyan eszköz, amely a mérettáblázat és az általad megadott adatok közvetlen ellenőrzésével ajánlja a megfelelő márkájú és méretű ruhadarabokat

Az algoritmus kiszámítja a szükséges információt számodra. Ezt az e-shopunkban is megtalálod. A megadott adatokat elmentheted a későbbi vásárlásokhoz. A jövőben pontos adataid lesznek a már megrendelt modellekről, és arról, hogy megfelelnek-e, vagy visszaküldted-e azokat korábban. Jelentősen leegyszerűsíti az outdoor ruházat kiválasztását.

 

Mérőszalag - hogyan lehet kideríteni a nadrág méretét

Az első feladat a mérés. Fogj egy szabó mérőszalagot, ceruzát, papírt. Láss munkához, és ne feledd, hogy egyenesen kell állni. Jegyezd fel a centiméterben megadott számokat. Nem szabad kihagyni:

 • derékkörfogat
 • csípő szélesség,
 • combok körfogata,
 • a belső nadrágszár hossza üleprészen,
 • teljes hossz deréktól,
 • a boka körüli kerület.

Megismételheted ezt az eljárást már egy otthon lévő nadrágoddal, amely 100%-ban passzol.

Zdroj: https://www.google.com/url?q=https://pixabay.com/cs/photos/svinovací-metr-změřit-měření-číslo-218415/&sa=D&source=docs&ust=1693217571139259&usg=AOvVaw1wtQXPb5Bdw5f85WcSAYlj
Leírás: A nadrág megfelelő méretének meghatározásakor nem nélkülözheted a mérőszalagot. Egy szabó mérőszalag biztos dolog. Használhatsz madzagot és vonalzót vagy mérőszalagot is. 

 

Hogyan mérjük meg a nadrág nagyságát? A megadott adatok közül az első megkülönböztetéshez a derékbőség és a lábhossz a legfontosabb. Hasonlítsd össze a méreteket a mérettáblázattal. Mindezen adatok kombinációja alapján a gyártók a termékhez S, M, L, XL jelölést rendelnek, amelyet a webáruházakban történő vásárláskor fő azonosítóként találsz. Vessünk egy pillantást a mérés néhány sajátosságára.

A farmerek esetében a jelölést hüvelykben találhatod. Ezt a gyakorlatot néhány terepnadrággyártó is átvette. Ha a címkén 36/34 szerepel, biztos lehetsz benne, hogy ez a helyzet. Az első a derékkörfogatot 36 hüvelykkel jelöli, a törtvonal után a második szám pedig a lábszár hosszát jelzi az ágyéktól számítva, azaz 34 hüvelyk. A centimétereket úgy számoljuk ki, hogy megszorozzuk 2,54-gyel.

 

Derék - egy rendszeres vásárlási trükk

A derékbőséget a nadrágon közvetlenül az öv fölött mérjed. Ha nincs megfelelő nadrágod, mérd meg a köldököd és a csípőd közötti kerületet. Nőknél bizonyos esetekben a has legkeskenyebb részének mérése javasolt. Ha azonban általában nem a derék legkeskenyebb pontján viseled a nadrágot, akkor ez irreleváns információ. Csak magas derekú nadrág vásárlásakor fogod használni. Alacsony derekú nadrágok esetében egyszerűen mérd meg a derékkörfogatot ott, ahol a nadrágot leggyakrabban viseled.

És most a beígért trükk. Összezavarodunk a nadrág méretével kapcsolatban, amikor a gyártó a táblázataiban az "ülést” is megemlíti. Az ülés mérete körülbelül 5 centiméterrel a köldök alatt van. Az ülést megtalálod a mérettáblázatokban, pl. Craft sportruházati gyártónál. Pontosan ez a méret jelenti a nadrág kényelmes begombolását derékban. Tehát gyakorlatilag ez a korábban említett derékbőség.

Összefoglalva:

 • Ha a gyártó mindkét méretet megadja, akkor a derék alatt valójában a has legkeskenyebb pontját érti. Az ülés azt a kerületet jelzi, ahol a nadrág kényelmesen rögzíthető.
 • Ha a gyártó csak a derékbőséget tünteti fel, akkor általában arról a helyről van szó, ahol kényelmesen szoktad becsatolni a nadrágot.

 

Testmagasság és nadrághossz

Mérjed meg a nadrág belső hosszát az ágyéktól a belső comb mentén a sarokig. Hagyj elég helyet az ágyéknál, hogy a nadrág kényelmes legyen. Fontold meg, hogy milyen hosszú nadrágot hordasz. A szabványos mérés alkalmazásánál a hossz a sarokig terjed. Ebben az esetben a nadrág kényelmesen illeszkedik, és egészen a bokacsizmáig ér.

Forrás: https://www.google.com/url?q=https://pixabay.com/cs/photos/běh-sportovní-vejít-se-zdatnost-1944798/&sa=D&source=docs&ust=1693217692913372&usg=AOvVaw2ARPnRHFg2DjonvIH-APYJ
Leírás: Első pillantásra bonyolultnak tűnhet a megfelelő nadrág kiválasztása. Mérettáblázattal és mérőszalaggal mégis megoldható. 

 

Ha a megfelelő méretű nadrágot keresed, amelyet a cipődre húzhatsz, nézd meg a lábszár szélességét is alul. Néha találkozhatsz olyan ajánlásokkal, hogy a nadrág hosszát a bokáig mérd meg. Ez a divatirányzat a rövidebb nadrágok módija a városban. Ne eszerint válassz outdoor ruházatot.

Vannak olyan gyártók, amelyek sehol sem tüntetik fel a lábak hosszát, és csak a regular, short és long megjelölések között tesznek különbséget. Vagyis megkülönböztetik a szabványos hosszúságot, a rövidítettet és hosszabbítottat. Ezzel a felosztással találkozhatsz például a népszerű Columbia márkánál.

 • A férfiak standard hossza 182 centiméteres magasságban van meghatározva.
 • A long 194 centiméter termetű, esetleg magasabb ügyfélre is ki van terjesztve.
 • A short változat 170 centiméteres testmagasságra alkalmas.

A nők esetében a korlátok a következők:

 • A nők standard magassága 170 centiméter.
 • A meghosszabbított nadrág 176 centiméter magas nők számára fog illeszkedni.
 • A rövidített változat 158 centiméteres testmagasságra alkalmas.

Találkozhatsz olyan nadrágokkal is, amelyeknek a lábszára nem befejezett hosszúságú. Ha általában a nadrágok szabása megfelel, de a hosszával küszködsz, akkor ezeket neked találták ki. A nadrágok elég hosszúak, és a vevő a vásárlás után méretre vágathatod. Találhatsz ilyeneket például a Warmpeace és a Humi kínálatában.

A megfelelő nadrágméret kiválasztása valóban kihívást jelent. Mindenesetre a méret nem az egyetlen kritérium, amelyet a nadrág kiválasztásakor figyelembe kell venni. Nézz utána az anyagnak, a vízállóságnak, a szélállóságnak és más paramétereknek. Lényegesek azok a feltételek, amelyek között a leggyakrabban viseled majd a nadrágot.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Alena Bouchalová

Források: a 4camping archívuma, pixabay.com

Hogyan lehet megszabadulni a cipő kellemetlen szagától

Tanácsadás

A cipő szaga. Klassz téma. Nincs túl finom illata, nem szívesen beszélsz róla, nem vált ki kellemes érzéseket. Vannak, akik mindennap szembesülnek vele, másokat csak ritkán lep meg a cipő szaga. Küzdjünk együtt ellene!

Hogyan válasszunk cipőt túrázáshoz

Tanácsadás

Azaz hogyan válasszunk túracipőt. Az ideálisan kiválasztott túracipő = sikeres és kellemes túrák alapja. Hogy ne lépj mellé, mint sok "szakértő" vászoncipőben vagy akár flip-flopban, olvasd el, hogyan válaszd ki a megfelelő cipőt.

Outdoor újrahasznosított anyagok

Tanácsadás

Az outdoor tevékenységek bizonyos esetekben elég igényesek lehetnek a felszerelés szempontjából. De az új termékek kiválasztásakor felelősségteljesebbek lehetünk. Nézzük meg, mik is azok az újrahasznosított és fenntartható anyagok. Mik az előnyeik. És hogy mennyire hatékonyak valójában.

Válogatásunk

3 860 Ft (17.36 %) 3 190 Ft

Összehasonlítom

Kompressziós térdzokni Zulu Run Compression W

5 560 Ft (39.03 %) 3 390 Ft

Összehasonlítom

2 930 Ft (45.73 %) 1 590 Ft

Összehasonlítom

3 260 Ft (38.96 %) 1 990 Ft

Összehasonlítom

5 560 Ft (35.43 %) 3 590 Ft

Összehasonlítom

Kompressziós térdzokni Zulu Run Compression M

5 560 Ft (39.03 %) 3 390 Ft

Összehasonlítom

10 150 Ft (9.56 %) 9 180 Ft

Összehasonlítom

2 620 Ft (39.31 %) 1 590 Ft

Összehasonlítom