Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

💣 BLACK FRIDAY -30% és -60% az outdoor felszerelésekre Megnézem

Hogyan válasszunk felfújható matracot

Az utóbbi időben a felfújható, úgynevezett hurkás matracok is nagy fellendülést produkálnak. Biztos vagyok benne, hogy sokan emlékszünk ezekre gyermekkorunkból, mint a családi nyaralások részeire. Ezért úgy döntöttünk, hogy felidézzük ezeket a matracokat.

Felfújás

Az első hátrány, hogy a matracot fel kell fújni. Első ránézésre nem tűnik annak, de rengeteg levegő kell bele, ami egy napi túra után kimerítő lehet. Egyes cégek ezért a matrac felfújásának lehetőségét úgy oldják meg, hogy a csomagolást használják fel, amelybe levegőt tesznek - lehúzzák, mint egy vízhatlan zsákot, és fokozatosan gurítják vagy préselik a levegőt a matracba, amely visszacsapó szeleppel van ellátva (a levegő csak befelé mehet, kifelé nem).

Az ötletért és a könnyebb tájékozódásért kattintson az itt található linkre:

 

 

Hőszigetelés

Ezeknek a felfújható matracoknak a fő és véleményünk szerint legnagyobb hátránya a nulla hőszigetelés és az egyenetlen talaj elleni megkérdőjelezhető védelem. Az általad nyomott hálózsákod alatt csak egy vékony szövetréteg és LEVEGŐ van. De abból olyan sok van, hogy biztosan nincs esélyed felmelegíteni, és így fázni fogsz! A levegő a hurkás matracban is szabadon áramlik, és ha nincs "kőkeményre" felfújva a matrac, akkor előfordulhat, hogy a térdünk vagy a csípőnk a matrac alatti kavicsokkal érintkezik.

Manapság azonban sok gyártó kezdi ötvözni a fejlett technológiákat, mint például a Zulu Moonlight felfújható matrac, amely a matrac teljes felületén Warmthal szigetelőréteggel rendelkezik

 

 

Thermarest

A Thermarest többé-kevésbé sikeresen megoldotta az összes nagy hátrányt azzal, hogy a hurkákat keresztbe fordította (így rövidebbek), és főleg azzal, hogy 2-4 alumínium fóliát épített be a matrac szerkezetébe, amelyeknek az ember által kibocsátott hőt kell visszaverniük. Ez sok részben zárt kamrát is létrehoz a matracban, ami megakadályozza a szabad légáramlást és ezáltal a földön fekvést. A NeoAir Xtherm-et például fagypont alatti hőmérsékleten teszteltük, és elmondhatjuk, hogy sikerült egy szinte ideális - nagyon könnyű 430 g-os, kis csomagméretű (23×10), magas és "kényelmes" hálóalkalmatosságot létrehozni. Az árának köszönhetően azonban csak az igazi ínyencek fogják értékelni.


Teszt: Felfújható Zulu Alex matrac

A mai tesztelt termék a Zulu Alex, amely kellemes kialakításával és kiváló ár-érték arányával nyűgöz le.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

Hasznos linkek

 

Szerző: A 4camping csapata

Mit pakoljunk egy vízitúrára

Tanácsadás

Mit pakoljunk be, ha víz közelébe megyünk? Mit vigyünk magunkkal és mit hagyjunk otthon? Inspirálódj mai cikkünkből. 

Túrahátizsákok és amiket belepakolunk

Tanácsadás

Azon töröd a fejed, hogy miket is kell bepakolni ha a természetbe indulsz? Inspirálódj cikkünkből. 

Hogyan főzzünk a természetben - receptek

Tanácsadás

A Rabbit Chef’s csapata a szabadban főzés szerelmesei és mesterei. Most könnyű és ízletes, a természetben is egyszerűen elkészíthető receptjeikkel adnak inspirációt mindenkinek.