Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Hogyan válasszunk felfújható matracot

Az utóbbi időben a felfújható, úgynevezett hurkás matracok is nagy fellendülést produkálnak. Biztos vagyok benne, hogy sokan emlékszünk ezekre gyermekkorunkból, mint a családi nyaralások részeire. Ezért úgy döntöttünk, hogy felidézzük ezeket a matracokat.

Felfújás

Az első hátrány, hogy a matracot fel kell fújni. Első ránézésre nem tűnik annak, de rengeteg levegő kell bele, ami egy napi túra után kimerítő lehet. Egyes cégek ezért a matrac felfújásának lehetőségét úgy oldják meg, hogy a csomagolást használják fel, amelybe levegőt tesznek - lehúzzák, mint egy vízhatlan zsákot, és fokozatosan gurítják vagy préselik a levegőt a matracba, amely visszacsapó szeleppel van ellátva (a levegő csak befelé mehet, kifelé nem).

Az ötletért és a könnyebb tájékozódásért kattintson az itt található linkre:

 

 

Hőszigetelés

Ezeknek a felfújható matracoknak a fő és véleményünk szerint legnagyobb hátránya a nulla hőszigetelés és az egyenetlen talaj elleni megkérdőjelezhető védelem. Az általad nyomott hálózsákod alatt csak egy vékony szövetréteg és LEVEGŐ van. De abból olyan sok van, hogy biztosan nincs esélyed felmelegíteni, és így fázni fogsz! A levegő a hurkás matracban is szabadon áramlik, és ha nincs "kőkeményre" felfújva a matrac, akkor előfordulhat, hogy a térdünk vagy a csípőnk a matrac alatti kavicsokkal érintkezik.

Manapság azonban sok gyártó kezdi ötvözni a fejlett technológiákat, mint például a Zulu Moonlight felfújható matrac, amely a matrac teljes felületén Warmthal szigetelőréteggel rendelkezik

 

 

Thermarest

A Thermarest többé-kevésbé sikeresen megoldotta az összes nagy hátrányt azzal, hogy a hurkákat keresztbe fordította (így rövidebbek), és főleg azzal, hogy 2-4 alumínium fóliát épített be a matrac szerkezetébe, amelyeknek az ember által kibocsátott hőt kell visszaverniük. Ez sok részben zárt kamrát is létrehoz a matracban, ami megakadályozza a szabad légáramlást és ezáltal a földön fekvést. A NeoAir Xtherm-et például fagypont alatti hőmérsékleten teszteltük, és elmondhatjuk, hogy sikerült egy szinte ideális - nagyon könnyű 430 g-os, kis csomagméretű (23×10), magas és "kényelmes" hálóalkalmatosságot létrehozni. Az árának köszönhetően azonban csak az igazi ínyencek fogják értékelni.


Teszt: Felfújható Zulu Alex matrac

A mai tesztelt termék a Zulu Alex, amely kellemes kialakításával és kiváló ár-érték arányával nyűgöz le.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

Hasznos linkek

 

Szerző: A 4camping csapata

Hogyan lehet megszabadulni a cipő kellemetlen szagától

Tanácsadás

A cipő szaga. Klassz téma. Nincs túl finom illata, nem szívesen beszélsz róla, nem vált ki kellemes érzéseket. Vannak, akik mindennap szembesülnek vele, másokat csak ritkán lep meg a cipő szaga. Küzdjünk együtt ellene!

Hogyan válasszunk cipőt túrázáshoz

Tanácsadás

Azaz hogyan válasszunk túracipőt. Az ideálisan kiválasztott túracipő = sikeres és kellemes túrák alapja. Hogy ne lépj mellé, mint sok "szakértő" vászoncipőben vagy akár flip-flopban, olvasd el, hogyan válaszd ki a megfelelő cipőt.

Outdoor újrahasznosított anyagok

Tanácsadás

Az outdoor tevékenységek bizonyos esetekben elég igényesek lehetnek a felszerelés szempontjából. De az új termékek kiválasztásakor felelősségteljesebbek lehetünk. Nézzük meg, mik is azok az újrahasznosított és fenntartható anyagok. Mik az előnyeik. És hogy mennyire hatékonyak valójában.

Válogatásunk

Felfújható derékalj Zulu Moonlight Comfort

38 730 Ft (40.38 %) 23 090 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Easy Camp Hexa Mat

15 201 Ft (44.94 %) 8 370 Ft -tól

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Zulu Carlos

20 130 Ft (35.47 %) 12 990 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Robens PrimaCore 60

65 048 Ft (40.97 %) 38 400 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Vango Aotrom Short

28 640 Ft (21.09 %) 22 600 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Husky Funny 10 2023

21 550 Ft (30.9 %) 14 890 Ft -tól

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Husky Fatty 10 2022

30 850 Ft (21.04 %) 24 360 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Warg Gustav

21 680 Ft (35.01 %) 14 090 Ft

Összehasonlítom