Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Hogyan válasszunk hálózsákot a tevékenységnek megfelelően

Toll vagy üreges szálas? Nyári vagy háromévszakos? Múmia vagy szögletes? A hálózsák kiválasztásához az lesz a legjobb út, ha kiválasztasz egyet az alábbi kategóriákból.


Tartalom

Nyáron autóval járok kempingezni, télen pedig sok időt töltök a hétvégi házamban

Amennyiben te is ez a típus vagy - a hálózsákot főként a nyári időszakban fogod kihasználni, de öröm lesz belebújni télen a kihűlt hétvégi házban is. Mivel autóval utazol, ebben az esetben a hálózsák súlyának nincs döntő szerepe, ezért nyugodtan megvásárolhatsz egy kedvező árú, nehezebb modellt is. A szögletes illetve a tojás alakú hálózsákok, melyek a nehezebb, de tágasabb fazonú modellek közé tartoznak tökéletes kényelmet nyújtanak mindazok számára, akik nem akarnak takarót, és a múmia alakú hálózsákban nem tudnak kényelmesen aludni. Választhatsz a kényelmes Husky múmia, vagy a Vango és Outwell szögletes hálózsákjai közül.

Főként a magyar berkekbe járok

Nem érdemes komolyabb összeget fordítani a hálózsákra, hiszen rossz idő esetén egyszerűen bármikor vissza tudsz fordulni az otthonodba. Ettől függetlenül még jó lenne, ha a hálózsákon kívül más is elférne a zsákodban. Ebben az esetben az olcsóbb, múmia szabású modellek valamelyikét ajánljuk! Válassz egy olyan típusú hálózsákot, melyet nem méregdrága anyagból varrtak, és amelyet késő tavasztól egészen az ősz kezdetéig lehet használni, a súlya kevesebb, mint 1700 gramm, az ára pedig nem haladja meg a 20 000 Forintot. Ebben a kategóriában az olyan cseh márkák győzedelmeskednek, mint például Pinguin vagy a Trimm.

A nagyvilágot járom, és biztosra akarok menni!

Ilyenkor a lehető legjobb tulajdonságú modellre lesz szükség, ami nem foglal sok helyet a hátizsákban. Ezek a típusú termékek ugyan drágábbak, de hosszútávon jó befektetésnek bizonyulnak. Az ilyen három évszakos (tavaszi, nyári, őszi) típusú hálózsákok súlya nem több, mint 1.500 gramm. Az áruknak megfelelően a legjobb alapanyagokból készültek, a kidolgozásuk pedig nagyon precíz és aprólékos!

Kerékpáros túrákra járok -a legkönnyebb hálózsákra van szükségem

A bringázók többnyire nyáron a legaktívabbak, ezért érthető módon nyári hálózsákra van szükségük, mégpedig olyanra, ami pehelykönnyű. A gyártók kínálatában vannak 600 g súlyú modellek, melyek sok esetben egyszerű takaróként, illetve rovar elleni védelemként is szolgálhatnak. Az 1 kg körüli modellekből azonban jóval nagyobb a választék. Az +5°C hőkomfort fölötti hálózsákok még mindig a kisebb kategóriába tartoznak, melyek ára függ az adott modell alapanyagától.

Komolyabb expedícióra készülök

Vannak olyan embert próbáló helyzetek, melyekben akár az életünk is függhet a felszerelésünk minőségétől. Ezért ezeknek az outdoor-felszereléseknek kidolgozása és az ára is ezzel arányos. Ide sorolhatók a piacon viszonylag újnak számító spirálszálas és keverék rostból (mikroszálas és üreges szál) előállított modellek, melyekbe bélésként tollat, illetve nedvesség elleni membránt, és szigetelésként szolgáló szintetikus anyagréteget tesznek. Ezek közé sorolhatjuk például a Mountain Equipment és a Patizon modelleket. A tollból készült hálózsák megvásárlása előtt javasoljuk, hogy olvasd el a Toll hálózsákok és azok karbantartása című cikkünket.

Hasznos tanácsok

Szerző: Vít Hruška

Forrás: szerzői archívum, unsplash.com

Melyik a legjobb acél a késekhez?

Tanácsadás

A kérdés, amelyre nincs egyszerű válasz. A legjobb acél kiválasztása a késedhez a kompromisszum keresése a némileg ellentmondásos tulajdonságok között. Mit kell tehát szem előtt tartani?

Hogyan lehet megszabadulni a cipő kellemetlen szagától

Tanácsadás

A cipő szaga. Klassz téma. Nincs túl finom illata, nem szívesen beszélsz róla, nem vált ki kellemes érzéseket. Vannak, akik mindennap szembesülnek vele, másokat csak ritkán lep meg a cipő szaga. Küzdjünk együtt ellene!

Hogyan válasszunk cipőt túrázáshoz

Tanácsadás

Azaz hogyan válasszunk túracipőt. Az ideálisan kiválasztott túracipő = sikeres és kellemes túrák alapja. Hogy ne lépj mellé, mint sok "szakértő" vászoncipőben vagy akár flip-flopban, olvasd el, hogyan válaszd ki a megfelelő cipőt.

Válogatásunk

Gyerek hálózsák Boll Patrol

37 921 Ft (9.05 %) 34 490 Ft -tól

Összehasonlítom

35 228 Ft (39.91 %) 21 170 Ft

Összehasonlítom

Hálózsák Husky Mopy

39 420 Ft (44.55 %) 21 860 Ft

Összehasonlítom

Szögletes hálózsák Outwell Campion

23 434 Ft (40.3 %) 13 990 Ft

Összehasonlítom

54 389 Ft (43.44 %) 30 760 Ft -tól

Összehasonlítom

30 980 Ft (39.32 %) 18 799 Ft

Összehasonlítom

Hálózsák Loap Aguja

36 091 Ft (34.72 %) 23 560 Ft

Összehasonlítom

97 630 Ft (35.88 %) 62 599 Ft

Összehasonlítom