Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

🏕️ KÓD:camp4caravan 🏕️További -10% a kiválasztott kemping márkákra

Hogyan válasszunk hálózsákot a tevékenységnek megfelelően

Toll vagy üreges szálas? Nyári vagy háromévszakos? Múmia vagy szögletes? A hálózsák kiválasztásához az lesz a legjobb út, ha kiválasztasz egyet az alábbi kategóriákból.


Tartalom

Nyáron autóval járok kempingezni, télen pedig sok időt töltök a hétvégi házamban

Amennyiben te is ez a típus vagy - a hálózsákot főként a nyári időszakban fogod kihasználni, de öröm lesz belebújni télen a kihűlt hétvégi házban is. Mivel autóval utazol, ebben az esetben a hálózsák súlyának nincs döntő szerepe, ezért nyugodtan megvásárolhatsz egy kedvező árú, nehezebb modellt is. A szögletes illetve a tojás alakú hálózsákok, melyek a nehezebb, de tágasabb fazonú modellek közé tartoznak tökéletes kényelmet nyújtanak mindazok számára, akik nem akarnak takarót, és a múmia alakú hálózsákban nem tudnak kényelmesen aludni. Választhatsz a kényelmes Husky múmia, vagy a Vango és Outwell szögletes hálózsákjai közül.

Főként a magyar berkekbe járok

Nem érdemes komolyabb összeget fordítani a hálózsákra, hiszen rossz idő esetén egyszerűen bármikor vissza tudsz fordulni az otthonodba. Ettől függetlenül még jó lenne, ha a hálózsákon kívül más is elférne a zsákodban. Ebben az esetben az olcsóbb, múmia szabású modellek valamelyikét ajánljuk! Válassz egy olyan típusú hálózsákot, melyet nem méregdrága anyagból varrtak, és amelyet késő tavasztól egészen az ősz kezdetéig lehet használni, a súlya kevesebb, mint 1700 gramm, az ára pedig nem haladja meg a 20 000 Forintot. Ebben a kategóriában az olyan cseh márkák győzedelmeskednek, mint például Pinguin vagy a Trimm.

A nagyvilágot járom, és biztosra akarok menni!

Ilyenkor a lehető legjobb tulajdonságú modellre lesz szükség, ami nem foglal sok helyet a hátizsákban. Ezek a típusú termékek ugyan drágábbak, de hosszútávon jó befektetésnek bizonyulnak. Az ilyen három évszakos (tavaszi, nyári, őszi) típusú hálózsákok súlya nem több, mint 1.500 gramm. Az áruknak megfelelően a legjobb alapanyagokból készültek, a kidolgozásuk pedig nagyon precíz és aprólékos!

Kerékpáros túrákra járok -a legkönnyebb hálózsákra van szükségem

A bringázók többnyire nyáron a legaktívabbak, ezért érthető módon nyári hálózsákra van szükségük, mégpedig olyanra, ami pehelykönnyű. A gyártók kínálatában vannak 600 g súlyú modellek, melyek sok esetben egyszerű takaróként, illetve rovar elleni védelemként is szolgálhatnak. Az 1 kg körüli modellekből azonban jóval nagyobb a választék. Az +5°C hőkomfort fölötti hálózsákok még mindig a kisebb kategóriába tartoznak, melyek ára függ az adott modell alapanyagától.

Komolyabb expedícióra készülök

Vannak olyan embert próbáló helyzetek, melyekben akár az életünk is függhet a felszerelésünk minőségétől. Ezért ezeknek az outdoor-felszereléseknek kidolgozása és az ára is ezzel arányos. Ide sorolhatók a piacon viszonylag újnak számító spirálszálas és keverék rostból (mikroszálas és üreges szál) előállított modellek, melyekbe bélésként tollat, illetve nedvesség elleni membránt, és szigetelésként szolgáló szintetikus anyagréteget tesznek. Ezek közé sorolhatjuk például a Mountain Equipment és a Patizon modelleket. A tollból készült hálózsák megvásárlása előtt javasoljuk, hogy olvasd el a Toll hálózsákok és azok karbantartása című cikkünket.

Hasznos tanácsok

Szerző: Vít Hruška

Forrás: szerzői archívum, unsplash.com

Hogyan kezdjünk futni, avagy 10 km 3 hónap alatt

Tanácsadás

El szeretnél kezdeni futni, de egy percen belül már kapkodsz levegőért? Tanácsokat adunk arra nézve, hogy hogyan ugorj neki úgy a futásnak, hogy 3 hónapon belül biztonságosan és örömmel le tudj futni 10 km-t.

Hogyan válasszunk hálózsákot nőknek

Tanácsadás

Ó, a kora reggeli órák, amikor a hideg lassan felkúszik a lábadtól a hálózsákodra. Tanácsokat adunk a megfelelő hálózsák kiválasztásához, és számos olyan tippet is, amikkel jobban leküzdheted a hideggel.

Hogyan készítsük fel a biciklit a szezonra

Tanácsadás

A tavasz már itt kopogtat az ajtón, itt az ideje, hogy leporold a járgányt és az első menet előtt megfelelően ellenőrizd. A LIBERTA TOUR srácainak tanácsai arról, hogy hogyan kell ezt elvégezni.

Válogatásunk

A Warg Microlite 1200 évszakos hálózsák lerövidített változata, amely a RefleXtherm izoterm fólia használatának...

38 320 Ft (13.94 %) 32 980 Ft

Összehasonlítom

A Boll innovatív Magma+ RF hálózsákját biztosan szeretni fogja, ha szeret kinnt tartózkodni a természetben...

48 320 Ft (6.91 %) 44 980 Ft

Összehasonlítom

A Vango Ember Grande hálózsák elsősorban a gazdasági beállítottságú táborozóknak, a fesztiválozóknak...

17 850 Ft

Összehasonlítom

A High Point Dry Cover 3.0 tökéletesen megvédi hálózsákját a nedvességtől vagy a széltől. Az új modell...

56 850 Ft (9.34 %) 51 540 Ft

Összehasonlítom

A Vango márka termékcsaládjába tartozó Kanto 250 egy kellemes, múmia szabású hálózsák, amely kora tavasztól...

26 850 Ft

Összehasonlítom

A Vango márka Kanto Single Quad termékcsaládjába tartozó kellemes takaró szabású hálózsák, amelyet késő...

26 850 Ft

Összehasonlítom

Egész évben használható hálózsák, minden kihíváshoz, nappal és éjszaka, erdőben, kempingben és hegyekben,...

179 690 Ft

Összehasonlítom

A Husky Mopy hálózsák alkalmas tavaszi és késő őszi túrázásra. A kényelem és a hőkomfort minőségi anyagok...

35 480 Ft

Összehasonlítom