Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Hogyan válasszunk hálózsákot a tevékenységnek megfelelően

Toll vagy üreges szálas? Nyári vagy háromévszakos? Múmia vagy szögletes? A hálózsák kiválasztásához az lesz a legjobb út, ha kiválasztasz egyet az alábbi kategóriákból.


Tartalom

Nyáron autóval járok kempingezni, télen pedig sok időt töltök a hétvégi házamban

Amennyiben te is ez a típus vagy - a hálózsákot főként a nyári időszakban fogod kihasználni, de öröm lesz belebújni télen a kihűlt hétvégi házban is. Mivel autóval utazol, ebben az esetben a hálózsák súlyának nincs döntő szerepe, ezért nyugodtan megvásárolhatsz egy kedvező árú, nehezebb modellt is. A szögletes illetve a tojás alakú hálózsákok, melyek a nehezebb, de tágasabb fazonú modellek közé tartoznak tökéletes kényelmet nyújtanak mindazok számára, akik nem akarnak takarót, és a múmia alakú hálózsákban nem tudnak kényelmesen aludni. Választhatsz a kényelmes Husky múmia, vagy a Vango és Outwell szögletes hálózsákjai közül.

Főként a magyar berkekbe járok

Nem érdemes komolyabb összeget fordítani a hálózsákra, hiszen rossz idő esetén egyszerűen bármikor vissza tudsz fordulni az otthonodba. Ettől függetlenül még jó lenne, ha a hálózsákon kívül más is elférne a zsákodban. Ebben az esetben az olcsóbb, múmia szabású modellek valamelyikét ajánljuk! Válassz egy olyan típusú hálózsákot, melyet nem méregdrága anyagból varrtak, és amelyet késő tavasztól egészen az ősz kezdetéig lehet használni, a súlya kevesebb, mint 1700 gramm, az ára pedig nem haladja meg a 20 000 Forintot. Ebben a kategóriában az olyan cseh márkák győzedelmeskednek, mint például Pinguin vagy a Trimm.

A nagyvilágot járom, és biztosra akarok menni!

Ilyenkor a lehető legjobb tulajdonságú modellre lesz szükség, ami nem foglal sok helyet a hátizsákban. Ezek a típusú termékek ugyan drágábbak, de hosszútávon jó befektetésnek bizonyulnak. Az ilyen három évszakos (tavaszi, nyári, őszi) típusú hálózsákok súlya nem több, mint 1.500 gramm. Az áruknak megfelelően a legjobb alapanyagokból készültek, a kidolgozásuk pedig nagyon precíz és aprólékos!

Kerékpáros túrákra járok -a legkönnyebb hálózsákra van szükségem

A bringázók többnyire nyáron a legaktívabbak, ezért érthető módon nyári hálózsákra van szükségük, mégpedig olyanra, ami pehelykönnyű. A gyártók kínálatában vannak 600 g súlyú modellek, melyek sok esetben egyszerű takaróként, illetve rovar elleni védelemként is szolgálhatnak. Az 1 kg körüli modellekből azonban jóval nagyobb a választék. Az +5°C hőkomfort fölötti hálózsákok még mindig a kisebb kategóriába tartoznak, melyek ára függ az adott modell alapanyagától.

Komolyabb expedícióra készülök

Vannak olyan embert próbáló helyzetek, melyekben akár az életünk is függhet a felszerelésünk minőségétől. Ezért ezeknek az outdoor-felszereléseknek kidolgozása és az ára is ezzel arányos. Ide sorolhatók a piacon viszonylag újnak számító spirálszálas és keverék rostból (mikroszálas és üreges szál) előállított modellek, melyekbe bélésként tollat, illetve nedvesség elleni membránt, és szigetelésként szolgáló szintetikus anyagréteget tesznek. Ezek közé sorolhatjuk például a Mountain Equipment és a Patizon modelleket. A tollból készült hálózsák megvásárlása előtt javasoljuk, hogy olvasd el a Toll hálózsákok és azok karbantartása című cikkünket.

Hasznos tanácsok

Szerző: Vít Hruška

Forrás: szerzői archívum, unsplash.com

5 egyszerű lépés a viasz eltávolításához a ruháról

Tanácsadás

Viasz került a ruhádra és nem tudsz megszabadulni tőle? Cikkünkben találsz néhány tippet, hogyan tudod eltüntetni!

Hogyan válasszunk hótalpat?

Tanácsadás

Jobban szeretsz a hegyekben lenni, mint otthon, de amikor a fehér takaró betakarja a lejtőket, úgy érzed, hogy vége a szezonodnak? Tévedsz, a havas terep nem csak a síelőknek való. A hótalpakkal ismét visszatérhetsz a bércekre.

Így válaszd ki jógaszőnyeged!

Tanácsadás

Az edzőszőnyegek közötti különbségek nagyok lehetnek. Egy jól megválasztott tornaszőnyeg nemcsak élvezetesebbé teszi azt a pillanatot, amikor az állóképességedet növeled, hanem biztonságos mozgást is tud garantálni. Mire kell tekintettel lenni a választáskor?

Válogatásunk

Szögletes hálózsák Outwell Camper

49 610 Ft (44.55 %) 27 510 Ft

Összehasonlítom

46 480 Ft (53.4 %) 21 660 Ft

Összehasonlítom

28 397 Ft (11.58 %) 25 110 Ft -tól

Összehasonlítom

97 630 Ft (40.26 %) 58 320 Ft

Összehasonlítom

Gyerek hálózsák Boll Stellar

44 429 Ft (11.68 %) 39 240 Ft -tól

Összehasonlítom

34 080 Ft (45.25 %) 18 660 Ft

Összehasonlítom

34 080 Ft (45.25 %) 18 660 Ft

Összehasonlítom

116 230 Ft (35.47 %) 75 000 Ft

Összehasonlítom