Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

🏕️ KÓD:camp4caravan 🏕️További -10% a kiválasztott kemping márkákra

Hogyan válasszunk sátrat a kerékpártúrához

Rajongsz a kerékpározésért, és örülnél egy kifejezetten kerékpártúrákra szánt sátorban töltött éjszakának? Akár kalandvágyóbb vagy, vagy csak pénzt akarsz spórolni a kabinos szállásokon vagy a kényelmesebb vendégházi szálláson, hasznos lehet számodra néhány tippünk és tanácsunk a megfelelő kerékpáros sátor kiválasztásához, amely soha nem fog cserben hagyni az úton.


Tartalom

 

Fontos a felkészülés

Aki szeret biciklizni, valószínűleg elgondolkodott már azon, milyen lehet meghódítani az egyik híres hosszú kerékpárutat. Ezeknek a "kerékpár-autópályáknak” a folyamatosan fejlődő hálózata és a kerékpározás általános népszerűsítése megnöveli a késztetést az ilyen jellegű kalandozásra. Egy ilyen utazás azonban gondos előkészítést és tervezést igényel, hogy a nagy élmények helyett ne keserű csalódás érjen minket. A minőségi felszerelés a siker egyik alappillére. Ha pedig kerékpársátrat viszel magaddal, számolnod kell azzal, hogy minden plusz kiló érezhető lesz a sokszor végtelen pedálozás során.

 

Mire kell figyelni a választáskor

Nézzük meg, milyen paramétereknek kell megfelelnie egy kerékpársátornak, hogy kényelmesen aludhassunk benne, és ideális esetben napközben észre se vegyük. Tehát hogyan válasszuk ki a megfelelő sátrat a kerékpártúrához?

Először tegyél fel magadnak néhány kérdést:

 • Hova és mennyi ideig akarok menni?
 • Egyedül utazom? Elég egy egyszemélyes sátor?
 • Hol tároljam a csomagjaimat éjszaka?
 • Nem lenne jobb egy kétfős sátrat választani, vagy egy tágas előtérrel rendelkezőt a poggyász vagy esetleg a kerékpár tárolására?
 • Mennyi pénzt szeretnék befektetni az új sátorba?

Az outdoor felszerelések gyártói minden bizonnyal szorosan követik az aktuális trendeket, és az adott szabadtéri tevékenységekhez igazítják kínálatukat. Ugyanez vonatkozik a kerékpárosoknak szánt sátrakra is. Nem kétséges, hogy a legfontosabb paraméterek a méretük be- és kicsomagolt állapotban, valamint a súlyuk. Nem árt körülnézni az ultrakönnyű sátrak kategóriájában, ahol az MSR Hubba Tour sátor például ilyen szempontból megalkuvást nem ismer. A Pinguin Arris sátor pénzügyi szempontból kevésbé megterhelő megoldás lehet. Ha extrém körülmények között is neki mersz indulni a bicikliddel, akkor az expedíciós sátrak kategóriájára összpontosíts.

 

Az anyagra fókuszálj

 • A gyakori felállítás miatt célszerű tartósabb anyagokat választani, például ripstop kezeléssel ellátott külső sátoranyagot vagy duraluminium rudakból álló konstrukciót. Lehet, hogy egy kicsi pluszt kell fizeted, de hosszabb távon a sátor a megbízhatóságával ezt meghálálja.
 • Nem rossz dolog a kompressziós tok és a külső vízálló bevonat sem.
 • Rossz időben a sátor kicsomagolásának majd felállításának sebessége gyakran döntő tényező.
 • Az elegendő vízoszlop (3000 mm és több) és a jól ragasztott varrások védenek minket az esőtől.
 • Ezenkívül ügyelj arra, hogy a sátor legalább egy kicsit "lélegezzen", azaz szellőzőnyílásokkal rendelkezzen a jobb légáramlás érdekében.

 

Alternatívák

Érdekes variáns a bivak, vagyis az úgynevezett túlélő hálózsákok, más néven bivakzsákok. Ezek alapvetően védőzsákok a hálózsákok számára, amelyek bizonyos mértékben éjszakai tartózkodásra vannak kitalálva, és betöltik a sátrak funkcióját. Az egyszerűbb sátrak vagy menedékek jól fognak szolgálni a kalandosabb kerékpárosok számára, de csak stabil, kiszámítható időjárásra ajánljuk.

 

Végezetül néhány ajánlás

  • Körültekintően válassz.
  • Az ideális sátor kiválasztása nem feltétlenül órák vagy napok kérdése.
  • Szánj néhány hetet a választásra, szabadidődben olvasd el az outdoor portálokon található értékeléseket és véleményeket, tájékozódj hasonlóan sportos személyektől, és válaszolj a fenti kérdésekre.
  • Ne félj felvenni a kapcsolatot a szakmailag képzett munkatársainkkal, biztosan szívesen segítenek kiválasztani a neked legjobban megfelelő sátrat.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: A 4camping csapata

Forrás: unspash.com

Hogyan kezdjünk futni, avagy 10 km 3 hónap alatt

Tanácsadás

El szeretnél kezdeni futni, de egy percen belül már kapkodsz levegőért? Tanácsokat adunk arra nézve, hogy hogyan ugorj neki úgy a futásnak, hogy 3 hónapon belül biztonságosan és örömmel le tudj futni 10 km-t.

Hogyan válasszunk hálózsákot nőknek

Tanácsadás

Ó, a kora reggeli órák, amikor a hideg lassan felkúszik a lábadtól a hálózsákodra. Tanácsokat adunk a megfelelő hálózsák kiválasztásához, és számos olyan tippet is, amikkel jobban leküzdheted a hideggel.

Hogyan készítsük fel a biciklit a szezonra

Tanácsadás

A tavasz már itt kopogtat az ajtón, itt az ideje, hogy leporold a járgányt és az első menet előtt megfelelően ellenőrizd. A LIBERTA TOUR srácainak tanácsai arról, hogy hogyan kell ezt elvégezni.

Válogatásunk

Az MSR Hubba Hubba NX önhordó 2 fős sátor rengeteg helyet, időjárás-védelmet és elképesztő tárolást kínál.

230 980 Ft (6.5 %) 215 970 Ft

Összehasonlítom

A Ferrino Lightent 3 Pro a legkönnyebb dupla ponyvás sátrak kategóriájába tartozik. Duralumínium konstrukcióval,...

113 190 Ft

Összehasonlítom

Az ultrakönnyű Aero 2 sátor a Pinguin gyártótól ideális választás túrázáshoz. A sátor nagy minőségű duralluminium...

130 980 Ft (6.6 %) 122 340 Ft

Összehasonlítom

Az Arris Extreme sátor a cseh Pinguin gyártótól az Arris modell módosított változata, amely kifejezetten...

111 460 Ft

Összehasonlítom

A Force Ten tapasztalt gyártóitól származó Xenon UL 2 nevű ultrakönnyű sátor egy kétszemélyes alagútsátor,...

191 420 Ft

Összehasonlítom

A Force Ten tapasztalt gyártóitól származó Xenon UL 2+ nevű ultrakönnyű sátor egy kétszemélyes alagútsátor,...

230 820 Ft (0.98 %) 228 550 Ft

Összehasonlítom

A Tungsten UL 1P ultrakönnyű sátor a Marmot vállalattól ügyel a funkcionalitásra, a praktikusságra és...

184 170 Ft

Összehasonlítom

Az Alto TR2 Bikepack egy részben szabadon álló kétszemélyes sátor, amely tágas hasznos területtel, légáteresztő,...

281 650 Ft (10 %) 253 490 Ft

Összehasonlítom