Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Warg Gustav Warmthal felfújható matrac

A Warg Gustav egy nagyon könnyű és kompakt méretű felfújható matrac. A Warmthal mikroszálas szigetelésének köszönhetően alacsony hőmérsékleten is megvéd a hidegtől. Milyen durva körülmények között zajlott a próbatétel és miként állta meg a helyét a matrac a cseh "Outdoor Világ" szerkesztőségi tesztjén?

 

Tartalom

A Warg Gustav Warmthal felfújható matrac az 540 g-os súlyával a legkönnyebb felfújható matracok közé sorolható a piacon. Üreges szerkezete nagy stabilitást biztosít, és a vízszintes felület érzetet nyújt a nagyobb kényelem érdekében. A hálózsák kitölti a matrac egyes üregeit, ami növeli a termikus kényelmet. A matrac nagyon gyorsan felfújható és összecsomagolható.

 

A tesztelő személy profilja:

Vojtěch Dvořák

Vojta lelkes hegymászó és síelő. A szőlők és a kajszibarack vidékéről a Krkonoše-hegységbe költözött, ahol rövid sétával eljuthat a hegygerincekre, a népszerű Prachovba vagy Adršpachba. Vojta a Singing Rock és Hudy című módszertani anyagok társszerzője, a Montana magazinban megjelent Watt's Window című végtelenített képregény és a hegymászás módszertanának szerzője. Szeret gondolkodni a hegymászó felszereléseken és sokszor eszébe jut, hogy módosítana valamit.

 

 

Jellemzői:


Név


Gustav Warmthal

Gyártó:

Warg

Termékcsalád:

Gustav

Matrac típusa:

túrázó / ultrakönnyű

Rendeltetése:

Férfi / női

Súlya: 540 g
A matrac anyaga: Nylon Ripstop / 20D Nylon / TPU laminálás
Hőellenállás: 2,6
Csomagméret: 9×32 cm
Hossz: 188 cm
Szélesség 18/55 cm
Vastagság: 5 cm
Félbehajtható IGEN

 

 • egyike a legkönnyebb felfújható matracoknak
 • üreges szerkezet a magasfokú stabilitásért és a sík felület érzetért
 • súlya mindössze 540 g
 • a hálózsák kitölti a matrac üregeit, ami növeli a hőkomfortot
 • a matrac kényelmi vastagsága: 5 cm
 • kiváló ár/érték arány
 • védőhuzat a csomagolás része
 • a kamrák belső oldalán Warmthal (60 g/m2) mikroszálas szigetelés
 • Ripstop szakadásgátló kezelés mindkét oldalán
 • tájékoztató jellegű hőellenállás R-value: 2,6

Szigetelés

A párnás (más néven bourette) kialakítás kényelmet és sík felület érzetet biztosít még akkor is, ha az oldalunkon alszunk. Még jobb szigetelés? A hálózsák kitölti a matrac egyes üregeit, ami növeli a termikus komfortot. A matrac teljes hosszában (és az egyes kamrák kapcsolódásánál) extra ragasztott izoláció található mikroszálas Warmthal anyagból, amely növeli a Warg Gustav Warmthal matrac által nyújtott hőkomfortot. Tehát határozottan jobb, mint a hasonló típusú, hozzáadott szigetelés nélküli felfújható matracok. Ez további lehetőségeket biztosít a tavaszi vagy őszi alváshoz nulla fok körüli hőmérsékleten. Ez a szigetelés megakadályozza a hideg levegő átjutását a matrac belsejébe, és még ha a matracot le is eresztjük, akkor is legalább valamilyen szigetelőanyagon fekszik. Egyes cégek még a leeresztett (sérült) matracok hőállóságát is feltüntetik.

 

Anyaga

A Warg Gustav Warmthal matrac anyaga kiváló minőségű. A matrac mindkét oldalán lévő külső ripstop anyag nagyobb tartósságot biztosít. Az anyag előnye még a gyors száradóképessége is. 

 

 


Hogyan kell matracot választani? Általános áttekintés.

Rajongsz a természetért és szeretsz kinn aludni? Van min aludnod? A megfelelő matrac kiválasztásához szükséges nagy útmutatónk itt található:

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

Szelep

A Gustav Warmthal Warg matrac lapos szeleppel van ellátva, ezáltal könnyen felfújható és leereszthető. A légszivárgást felfújás közben, a szelep belsejében található visszacsapó szelep/csappantyú akadályozza meg. Ezt elég csak ujjal benyomni a matrac leeresztésekor. A felfújást követően a szelepet egy kupakkal lehet rögzíteni, ami a szelep részét képezi. A megfelelő felfújáshoz mindössze 10-15 levegővételre van szükség. Ez a mennyiség nem vezet eszméletvesztéshez még nagyobb magasságban sem. A matrac felfújása és összecsomagolása nagyon egyszerű. A szelep belsejében egy visszacsapódó szelep is található a légszivárgás megakadályozásának érdekében. 

 

A tesztelés folyamata

Az autóban, sátor alatt, ponyva alatti alvás közben nem keletkezett károsodás sem a matracban, sem pedig az egészségemben. Javaslom, hogy mindig egy viszonylag lapos és egyenletes felületre terítsük le a matracot, hogy ne csússzunk le róla. Előtte nem árt eltávolítani az éles tárgyakat a matrac alól. A Warg Gustav Warmthal matrac nem szívja be a nedvességet és gyorsan szárad. Az 50 mm-es magasságának köszönhetően az oldalfekvés is kényelmes. A matrachoz tartozik egy huzat és egy széles gumiszalag a feltekert matrac rögzítéséhez. A huzat nagyméretű, de a Warg Gustav matrac igazán szűk tekercsbe tekerhető, ha harmadolva hajtjuk össze! Körülbelül fele akkora méretre, mint a hozzá tartozó tárolóhuzat.

Ábra: Warg Gustav Warmthal matrac egy kajak csomagoló- és tárolórekeszében

 

Értékelés: 100 %

+

 • könnyedén felfújható
 • kis csomagméret
 • könnyű
 • kényelem és szigetelés
 • gyorsan zsugorodó anyag

-

 • nincsenek negatívumaim

Ábra: összecsomagolt Warg Gustav Warmthal matrac tárolóhuzattal

 

Végső összefoglaló 

Jó választás túrázáshoz, kempingezéshez vagy vízi barangoláshoz tavasztól őszig, amikor szeretsz könnyedén járni, de nem akarsz kompromisszumot kötni a kényelem terén. A matrac gyorsabb felfújásához ajánlom a Warg Pump Sack M beszerzését. A javítókészletet a csomag tartalmazza, és azt javaslom, hogy mindig vidd magaddal és lehetőleg a matrac tárolóhuzatában tárold.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Vojtěch Dvořák

Forrás: svetoutdooru.cz

TESZT: Merrell Moab 3 Gtx férfi túracipő

Tesztek

A mai a tesztünkben a Merrell túrabakancsot vesszük górcső alá.

TESZT: Fenix HM65R-DT fejlámpa

Tesztek

Ála kollégánk Albániában kalandozott, és tesztelte a Fenix rendkívül tartós és erős fejlámpáját. Hogy állta meg a helyét a fejlámpa?

TESZT: A ZULU gyermek softshell szettje

Tesztek

Hanka tesztelőnk nem csak munkatársunk az értékesítési osztályról, hanem két kisgyermek édesanyja is. A gyermek softshell ruhakollekció első tervei óta részt vesz a tesztelésben.

Válogatásunk

Felfújható derékalj Zulu Moonlight Comfort

38 730 Ft (40.38 %) 23 090 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Vango Aotrom Short

28 640 Ft (21.09 %) 22 600 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Robens PrimaCore 60

65 048 Ft (40.97 %) 38 400 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Zulu Carlos

20 130 Ft (35.47 %) 12 990 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Easy Camp Hexa Mat

15 201 Ft (44.94 %) 8 370 Ft -tól

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Husky Funny 10 2023

21 550 Ft (30.9 %) 14 890 Ft -tól

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Husky Fatty 10 2022

30 850 Ft (21.04 %) 24 360 Ft

Összehasonlítom

Felfújható derékalj Warg Gustav

21 680 Ft (35.01 %) 14 090 Ft

Összehasonlítom