Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Warg Radon Mummy 5 matrac

A Warg Radon Mummy 5 önfelfújódó matrac kényelmes magassággal, kis súllyal és jó hőkomforttal rendelkezik. De vajon hogyan állja ki a természetben történő tesztelést?


Huzat, két darab elasztikus pánt és javítókészlet

 

Tartalom

A Warg Radon Mummy 5 önfelfújódó matrac különleges Hexapore-konstrukcióval büszkélkedhet, amely ritka, több mint öt centiméteres magasságot biztosít, és 4,2 R-koefficienst eredményez. Mekkora a súlya, hogyan fújódik fel, és hogyan teszteltük? A Svět Outdoor teszteléséből megtudhatod.

 

A tesztelő profilja

Petr Blahuš

A cserkész, csavargó, újságíró, publicista és fotós az 1980-as évek eleje óta járja a világot. Ő a Kárpátok egyik legnagyobb cseh szakértője, ahova 1984 óta gyakorlatilag folyamatosan jár. Háborús tudósítóként háromszor járt Afganisztánban, ahol többek között ő volt az első haditudósító, aki az amerikai különleges erők tagjaival éjszakai harci járőrözésre ment...

 

 

Jellemzők


Modell:

Radon Mummy 5

Gyártó:

Warg

Matrac típusa

Turista

Rendeltetés

Férfi / Női

Súly: 891 g
A matrac anyaga: Nylon Ripstop / 20D Nylon / TPU laminálás
Hőellenállás: 4,2
Csomagméret: 19 x 33 cm
Hossz: 180 cm
Szélesség: 63 cm
Vastagság: 5 cm
Félbehajtható Igen

 

 • 5 cm vastagságú, önfelfújódó matrac
 • hőtartási koefficiens: 4,2
 • tavasztól őszig való használatra alkalmas
 • egyedi Hexapore konstrukció PU habból
 • könnyű súly
 • ultrakönnyű és tartós 20D Nylon anyagból készült 
 • egyszerű felfújás és leeresztés 
 • kettős szelep nagy áramlási sebességgel
 • kényelmes szélesség: 63 cm
 • utazótok és javítókészlet a csomagolásban

Bevezető

A Warg Radon Mummy 5 önfelfújódó matrac különleges Hexapore-konstrukcióval büszkélkedhet, amely ritka, több mint öt centiméteres magasságot biztosít, és 4,2 R-koefficienst eredményez. Ez teszi lehetővé a kényelmes és teljesen "három évszakos" használatát (tavasztól őszig), de tesztünkben a matrac még akkor is teljes mértékben jól működött, amikor a cseh Érchegység gerincén a hóban éjszakáztunk benne. További expedíciók során teszteltük még másik négy csehországi hegységében is (Kokořínsko, Vysočina, Broumovsko és Adršpach)...


A WARG RADON MUMMY 5 nem tartozik az Ultra kategóriába, de mégis hihetetlen kényelmet biztosít.

 

Tömeg és térfogat 

A Warg Radon Mummy 5 matrac jó hőállósága mellett a középső részén vágott PU-hab található - így teljes hosszában megtartja a hőt, ráadásul vastagsága ellenére kevesebb, mint 1 kg-ot nyom. Összecsomagolt állapotban egy kicsit nagyobb, ezért nem tartozik az "ultra" kategóriába. A térfogat alapos leeresztéssel és összecsomagolással csökkenthető. A különbség szembetűnő lehet.

 

 


Hogyan válasszon matracot? Általános áttekintés.

Rajongsz a természetért és szeretsz a szabadban aludni? És van min aludnod? Itt van a nagy matrac-kiválasztó útmutató!

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

Felfújás

A Mummy felfújható szelepét úgy tervezték, hogy megakadályozza a levegő kiszivárgását felfújáskor. Miután felfújtuk, a szelepet egy kupakkal rögzítjük, amely valóban biztosítja, hogy a matrac az eredeti felfújt állapotában maradjon. A szelep a matrac testébe van süllyesztve, és mivel nem lóg ki, nem zavar alvás közben. A felfújáshoz körülbelül 10-12 lélegzetvételre volt szükségem. Személy szerint azt javaslom, hogy a kicsomagolás után hagyjuk, hogy a matrac magától felfújódjon. Csak győződjünk meg róla, hogy az ellenőrző szelep nyitva van-e. Megspóroljuk magunknak a felfújást, de a matracban lévő nedvesség mennyiségét is csökkentjük - ellentétben a szájjal felfújással.

A leeresztés ezután másodpercek kérdése. Csak húzd le a szelep kupakját, és az ujjaddal nyomd meg a belső visszacsapószelepet. Ezután csak nyomd ki a maradék levegőt, hajtsd félbe, és egyszerűen tekerd fel.


A Warg Radon Mummy 5 felfújásához elég volt 10 - 12 lélegzetvétel

 

Méret

A matrac vállszélessége teljesen elegendő egy átlagos testfelépítésű ember számára. Az 5 cm-es vastagság kiegyenlíti a talaj jelentős egyenetlenségeit. A majdnem két méteres hosszúság legtöbbünknek bőven elegendő. A matrac alakja alapvetően egy múmia típusú hálózsákot másol.

 

Szín

A Warg Radon Mummy 5 tesztmatrac színe rikító vörös, ami a matrac elsődleges funkcióján túlmenően szükség esetén, ill. havas körülmények között a föld-levegő összeköttetés hasznos jelzőeszközévé is válhat. Kék változatban is kapható.

 

Értékelés: 100 %

+

 • könnyű felfújás és leeresztés a nagy áramlási sebességű dupla szelepnek köszönhetően
 • kényelmes szélesség: 63 cm
 • utazótok és javítókészlet a csomagolásban
 • kényelem és hőkomfort

-

 • nincsenek negatívumaim

 

Végső összefoglaló

A Warg Radon Mummy 5 egy kényelmes és jól szigetelő matrac a minőségi alváshoz, tavasztól-őszig tartó szezonban. Egy javítókészletet is tartalmaz, ami egy szimpatikus részlet. A matrac kényelmes és gyors felfújásához megvásárolhatja a Warg Pump Sack M felfújó zsákot.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Jan Blahuš

Források: svetoutdooru.cz

TESZT: Merrell Moab 3 Gtx férfi túracipő

Tesztek

A mai a tesztünkben a Merrell túrabakancsot vesszük górcső alá.

TESZT: Fenix HM65R-DT fejlámpa

Tesztek

Ála kollégánk Albániában kalandozott, és tesztelte a Fenix rendkívül tartós és erős fejlámpáját. Hogy állta meg a helyét a fejlámpa?

TESZT: A ZULU gyermek softshell szettje

Tesztek

Hanka tesztelőnk nem csak munkatársunk az értékesítési osztályról, hanem két kisgyermek édesanyja is. A gyermek softshell ruhakollekció első tervei óta részt vesz a tesztelésben.

Válogatásunk

Önfelfújódó matrac Warg Radon Mummy 5

34 080 Ft (26.35 %) 25 099 Ft

Összehasonlítom

37 364 Ft (37.45 %) 23 370 Ft

Összehasonlítom

15 991 Ft (37.47 %) 10 000 Ft

Összehasonlítom

68 168 Ft (37.82 %) 42 390 Ft

Összehasonlítom

33 488 Ft (18.3 %) 27 360 Ft

Összehasonlítom

66 551 Ft (43.22 %) 37 790 Ft

Összehasonlítom

99 150 Ft (17.18 %) 82 120 Ft

Összehasonlítom

80 008 Ft (17.11 %) 66 320 Ft

Összehasonlítom