Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Pinguin Sphere Extreme

Sátor

Kedvezmény: -17 % Ingyenes kiszállítás

A kupola típusú Sphere Extreme expedíciós sátor a cseh Pinguin márkától megfelelő 2-3 személy számára a legextrémebb körülmények között is.

Raktáron Kézbesítési módok, várható időpontok
Eredeti ár 199 876 Ft
A kedvezmény a bevezetése előtti 30 nap legalacsonyabb árából lett számolva
165 850 Ft
Kedvezmény: 34 026 Ft -17 %
 • Ingyenes kézbesítés 24 990 Ft felett
 • Rendelj több méretet az üzletünkbe felpróbálásra.
 • Vásárlóink véleményei alapján, elnyertük az Ország Boltja verseny minőség díját.

Termékleírás

Pinguin – az egyik legrégebbi cseh outdoor és kempingfelszerelésekkel (sátrak, hálózsákok, hátizsákok és ruházat) foglalkozó gyártó, mely a kelet - csehországi Náchod városában található.

A márka története 1989-ig nyúlik vissza, amikor az első, a márka logójával ellátott termékek megjelentek a cseh piacon. Ekkor még csak hálózsákokat és tollkabátokat kínáltak. Később Csehországban az elsők közt kezdtek el könnyű, kétrétegű túrasátrakat gyártani, hegymászáshoz. Pár évvel később termékkínálatuk jelentősen kibővült és bővül azóta is.

 

További információ a márkáról

A Sphere Extreme sátor a siekres cseh Pinguin márkától ideális a magashegyi túrázáshoz, nagyon szilárd és minőségi dúralumínium szerkezettel rendelkezik, amelynek köszönhetően ellenálló marad minden évszakban az extrém időjárási körülmények között is. A Sphere Extreme két különálló bejárattal és előtérrel van ellátva, amely a csomagok tárolására és főzésre is használható. A sátrak ezen modelljeinél ripstop hasadásgátló nylon szövet volt alkalmazva, amely maximálisan ellenálló. A hat nagy szellőzőnyílás biztosítja a nedves levegő elvezetését és így megakadályozza a víz kondenzációját a külső sátor belső oldalán.

A Pinguin Sphere Extreme sátor előnyei:

 • sátor 3 fő részére
 • önmagában is felállítható külső sátor
 • magas szilárdságú szerkezet
 • stabilitás
 • ellenálló anyag
 • 6 szellőző nyílás beázás elleni védelemmel
 • szilikonizált
 • 2 bejárat
 • kupolás
 • rudak: rudak: dúralumínium 7075 T9 9,5 mm
 • 21x sátorcövek

A sátor koncepciója:

Ez a kétrétegű sátor egy külső és egy belső sátorból tevődik össze. A belső sátor téglalap alakú, két bejárattal. A sátor tágas előtérrel rendelkezik, amely a csomagok tárolására és főzésre is használható.

A rúd szerkezet a külső sátor rúdvezető köpenyeiben halad. Rudazata a külső sátron rúdvezető köpenyébe kerül, így külső és a belső (amely a külső sátorhoz van kapcsolva) sátor egyszerre épül. Ennek a típusnak az előnye, hogy a külső sátrat önmagában is felállíthatjuk, így egy egyrétegű sátoralj nélküli modellt nyerve. A sátor további előnye, hogy rossz időjárás és eső esetén sem jut be nedvesség a hálófülkébe a sátor felállítása közben.

Szellőzés:

Szellőzőnyílás a kupola tetején található. A szellőző nyílások esővédői úgy vannak kialakítva, hogy a szél ne hajtsa be őket, így nagy vihar esetén is megvédenek a beázástól. (Szükség esetén tépőzárral becsukható.) Ez megakadályozza a beázást erős szél esetén.

Sátor felállítása:

A rudak a külső sátor köpenyeiben haladnak, végüket a sátorponyva alján lévő sárgaréz szemekbe kell illesztenni. Ezután rögzítjük a csatokat a talajon lévő hevederekre a sátoron belül, hogy a sátor megálljon. A belső sátrat a külső sátor belső oldalán elhelyezett akasztóira kapcsoljuk. A felállított sátrat a cövekekkel és zsinórokkal rögzítjük és a műanyag csatok segítségével kifeszítjük azt.

Paraméterek

Márka Pinguin
Súly
4,25 kg
Minimális súly
3,15 kg
Személyek száma
3 fő
Sátor típusa
Mielőtt új sátrat vásárolnánk, döntsük el, hogy milyen típusú tevékenységre fogjuk leggyakrabban használni.
expedíciós / turista-expedíciós / extrém
Szerkezet típusa
Kupola - 1 pontban keresztező x rudazat Alagút - nem önhordó, de nagyon tágas, remek súly/belső tér arány, ellenálló a széllel szemben
kupola
Sátorszerkezet anyaga
A sátor rudazata az alábbi anyagokból készülhet: 1. Laminált üvegszálas (fiberglass) 2. Durawrap/Wrapflex 3. Alumínium (különböző keverékei) 4. Dúralumínium (kemény alumínium) 5. Acél 6. Karbon/kevlár
dúralumínium
Sátoralj víznyomásállósága
Többnyire a vízoszlop mértékével fejezik ki = mennyi víznek áll ellen a sátor alja (talajtakaró), mielött elkezdené felszívni a vizet. Miliméterben határozzák meg. Fontosabb paraméter mint a külső sátor esetében.
10000 mm / 12000 mm
Külső sátor víznyomásállósága
Külső sátor = kétrétegű/duplafalú sátor külső rétege Víznyomásállóság = hány mm vízoszlop nyomásnak áll ellen az anyag anélkül, hogy beázna
4000 mm
Külső sátor anyaga
Nylon RipStop, PU zátěr 4 000 mm H2O, UV ochrana
Sátoralj anyaga
Nylon, PU zátěr 10 000mm H2O
Sátoralj anyaga
Nylon
Külső sátor anyaga
Nylon
Sátor mérete
370 x 160/170 cm
Hálófülke mérete
220 x 150 cm
Sátor magassága
120 cm
Hálófülke magassága
110 cm
Csomagméret
50 x 18 cm
Sátor szerkezete
Egy- és kétrétegű sátrakat különböztetünk meg (utóbbinál jobb a nedvességelvezetés). Kétrétegű sátor - beslő sátor + külső sátor: Belső szerkezet - először a belső sátrat állítjuk fel, majd ezután erre húzzuk rá a külső sátrat Külső szerkezet - először a külső sátrat állítjuk fel, majd ezután bekapcsolhatjuk a belső sátrat Önfelállító szerkezet - másnével eldobható vagy pár másodperces sátor, nagyon gyorsan felállítható Felfújható szerkezet - nincsen rudazat, pumpa szükségeltetik hozzá Indián sátrak (Teepee) - klasszikus
kérétegű sátor külső szerkezettel
Hálófülkék száma
1
Bejáratok száma
2
Alj az előtérben
Nem
Szilikonizálás
Vnější úprava stanu činící materiál nenasákavým - dochází k tzv. efektu lotosového květu, kdy jsou kapky vody odpuzovány od povrchu tropika, rychle odtečou, přičemž s sebou vezmou nečistoty. Dále dochází ke zvýšení pevnosti, pružnosti a odolnosti proti přetržení, zvyšuje se životnost proti UV záření. Nevýhodou je vyšší váha a nízká prodyšnost.
Igen
Legnagyobb előny
Téli túrázás
Szín
narancs
Garancia 24 hónap
Termékkód 00002656
EAN kódszám: 8592638142228

Hasonló termékek

198 710 Ft (26.99 %) 145 070 Ft -tól

Összehasonlítom

181 280 Ft (20 %) 145 020 Ft

Összehasonlítom

230 000 Ft (14.97 %) 195 580 Ft

Összehasonlítom

147 100 Ft (26.23 %) 108 516 Ft -tól

Összehasonlítom

123 453 Ft (14.49 %) 105 570 Ft

Összehasonlítom

139 350 Ft (26.07 %) 103 018 Ft

Összehasonlítom

131 600 Ft (26.08 %) 97 281 Ft -tól

Összehasonlítom

107 200 Ft (20 %) 85 760 Ft

Összehasonlítom

Összehasonlítás hasonló termékekkel