Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Hogyan főzzünk a természetben - receptek

A Rabbit Chef’s csapata a szabadban főzés szerelmesei és mesterei. Most könnyű és ízletes, a természetben is egyszerűen elkészíthető receptjeikkel adnak inspirációt mindenkinek.


Tartalom

A Rabbit Chef’s csapata már korábban is hasznos tanácsokkal látott el bennünket arról, hogy Hogyan főzzünk a szabadban. Sokéves tapasztalataikat megosztották velünk, így megtudhattuk, hogy mire kell odafigyelni az előkészületeknél, az időjárás tekintetében, vagy hogy mit ne felejtsünk semmiképpen otthon. Most kipróbált, ízletes recepteket osztanak meg veletek, amit ti is kipróbálhattok. Legjobb, ha a természet lágy ölén teszitek ezt meg jó időben és jó társaságban.

FIGYELEM! Éhes gyomorral továbbgörgetni veszélyes!

 

 

Sajtos-tojásos hagymakarikák

Ennek az ételnek a hozzávalóit gyakran készítjük el a hétköznapokban más formában, de ezzel a megoldással nagyon különleges falatokat tudunk varázsolni. 

Törjünk fel néhány tojást, verjük fel őket egy villa segítségével, majd reszeljünk bele sajtot. Vágjunk fel néhány vöröshagymát szép, szabályos karikákra és pirítsuk le egy picit olajon.

 

Ezt követően töltsük meg az enyhén lepirult hagymagyűrűket a reszeltsajtos tojással, és mindkét oldalukat süssük szép aranybarnára (mi hobó kályhán készítettük). 

 

 

 

A mártogatós

A mártogatósunk ezekből állt össze: tejföl, majonéz, fokhagyma, só, bors, szárított medvehagyma. Az arányokat rátok bízzuk.

 

Ez akár már egy könnyű étel is lehet, amit önmagában is elkészíthetünk. Kezdő szabadban főzők itt akár meg is állhatnak és élvezhetik azt, amit megfőztek. A merészebbek a természetben frissen elkészített csirkefalatokat is süthetnek mellé, a sajtos-tojásos hagymakarikák pedig jól jönnek majd köretként a húshoz. 

 

A szerzőről

o autora_1.jpg

Vadovszky Krisztián

Természetkedvelő, teszthorgász (Fox Rage, Deeper Sonar, Rabbit Dam Crew), hobbiszakács (Rabbit Chef’s). Krisztián Magyarországon a Bakony és a Balaton közvetlen szomszédságában él, civilben bankban dolgozik. Gyermekkora óta horgászik, a pergetést 8 éve kezdte komolyabban űzni, az outdoor cooking-gal 2 éve tart a szerelme. 

 

 

Csípős-magos csirkefalatok

A csíkokra vágott csirkemellet egy kevés olajjal csipős csirke-fűszerbe pácoljuk be, és szórjuk meg szezámmaggal, tökmaggal, majd süssük meg (mi gázfőzőn készítettük el).

 

 

 

 

Íme a végeredmény, csípős-magos csirkefalatok fűszeres dippel és sajtos-tojásos hagymakarikákkal

Jó étvágyat!

 

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Vadovszky Krisztián, Rabbit Chef’s

Források: a szerző archívuma, Rabbit Chef’s

 

Hogyan válasszunk cipőt túrázáshoz

Tanácsadás

Azaz hogyan válasszunk túracipőt. Az ideálisan kiválasztott túracipő = sikeres és kellemes túrák alapja. Hogy ne lépj mellé, mint sok "szakértő" vászoncipőben vagy akár flip-flopban, olvasd el, hogyan válaszd ki a megfelelő cipőt.

Outdoor újrahasznosított anyagok

Tanácsadás

Az outdoor tevékenységek bizonyos esetekben elég igényesek lehetnek a felszerelés szempontjából. De az új termékek kiválasztásakor felelősségteljesebbek lehetünk. Nézzük meg, mik is azok az újrahasznosított és fenntartható anyagok. Mik az előnyeik. És hogy mennyire hatékonyak valójában.

Hogyan válasszunk hálózsákot?

Tanácsadás

Toll vagy üreges szálú? Nyári vagy három évszakos? Múmia vagy szögletes? Mi megmondjuk, hogyan válaszd ki a megfelelőt.