Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

🏕️ KÓD:camp4caravan 🏕️További -10% a kiválasztott kemping márkákra

Hogyan tartsuk melegen a lábunkat

Amikor a lábujjaink teljesen átfagytak, mindig nagy fejtörést okoz, hogy hogyan tudnánk kellően felmelegíteni őket. Az alpesi turizmus ismerői minden bizonnyal tudják, hogy néz ki ha ujjaink fagyási sérülést szenvednek és nem foglalkozunk vele kellően (röviden: kék, aztán fekete, aztán volt-nincs).


Tartalom

 

Tippek a lábad melegen tartására

Néhány tanácsot adunk a lábaink melegen tartásával kapcsolatban. Kezdjük a legolcsóbbal.

1. Megfelelő zokni - Nyáron kényelmes zoknit szeretnénk elsősorban, hogy elkerüljük a vízhólyagok kialakulását, télen pedig elsősorban a lábunkat szeretnénk melegen tartani. Ebből a szempontból gyönyörűen működnek a merino zoknik, és még annál is jobban a membrános anyagból készült zoknik.

   

 

TESZT: SealSkinz WF Warm Weather Mid vízálló zokni

SealSkinz zokniteszt azoknak, akik nem akarják egész évben levenni a futócipőt, valamint száraz és meleg megoldást keresnek.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

2. Membránnal és impregnálással - Alacsony hőmérsékleten és alacsony páratartalom esetén a láb melegét legjobban a membránnal ellátott cipők tartják meg, ideális esetben bőrrel kombinálva. A bőrnek azonban nagyobb odafigyelésre, ápolásra van szüksége. Erre remek megoldás lehet a legendás, impregnáláshoz használt Sno-Seal viasz.

   

 

Hogyan tartsuk melegen a kezünket

A fagyos ujj télen gyakori jelenség - ez annyira nem számít a városban, de ha hófúvás előtt nem tudod a külső sátorponyvát rákattintani a sátor rudazatára, az már nagy baj. A fagyott ujjak elleni küzdelem egyik alapvető eszköze a kesztyű.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

3. Megfelelő cipő vásárlása - A hóban a legjobb magasszárú túrabakancsot választani, minél szélesebb gumi védőborítással, amely megvédi a felsőrészt a kopástól. Ha fagyott hórétegen megyünk keresztül, a kristályok elsősorban a bőrt koptatják, így egy idő után az impregnálás is kezd lekopni, ami azzal jár, hogy a cipő lassan elkezd átázni. Jó választás lehet egy ilyen széles védőréteggel ellátott (főleg az orr résznél) B-C keménységű bakancs, amire akár egy hágóvasat is könnyedén felszerelhetünk.

 

Bónusz tipp: Műanyag zacskó végszükség esetére - Vizes a cipőd, és kint fagy van? Ne ess kétségbe, tekerd be a lábad és a zoknid egy műanyag zacskóba, csúsztasd vissza az egészet a vizes cipőbe, és keress menedéket a legrövidebb úton. FIGYELMEZTETÉS: ez a tanács vészhelyzet esetén alkalmas megoldás. Lehet, hogy a lábad egy kicsit megcsúszik a műanyag zacskóban, lehet, hogy kellemetlen cuppogást érzel a cipőben, vagy a lábad elkezd gőzölögni, de minden bizonnyal jobb egy kis kellemetlenség, mint a fagyás. Ez a filléres trükk egyenesen Láda Hruška kézikönyvéből származik.

Műanyag zacskóval nem szolgálhatunk, de van egy nagyszerű cikkünk a Tanácsadás rovatunkban, melynek címe: Néhány trükk a hideg legyőzéséhez.

   

 

Néhány trükk a hideg legyőzéséhez

Nem számít, hogy épp a villamosra vársz, vagy a snowboard kötését kapcsolod be egy gyönyörű sípálya előtt, vagy esetleg az utolsó cöveket vered be egy hóesés előtt este - fázni sosem akarsz.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

Hasznos linkek

Források: pixabay.com

Hogyan kezdjünk futni, avagy 10 km 3 hónap alatt

Tanácsadás

El szeretnél kezdeni futni, de egy percen belül már kapkodsz levegőért? Tanácsokat adunk arra nézve, hogy hogyan ugorj neki úgy a futásnak, hogy 3 hónapon belül biztonságosan és örömmel le tudj futni 10 km-t.

Hogyan válasszunk hálózsákot nőknek

Tanácsadás

Ó, a kora reggeli órák, amikor a hideg lassan felkúszik a lábadtól a hálózsákodra. Tanácsokat adunk a megfelelő hálózsák kiválasztásához, és számos olyan tippet is, amikkel jobban leküzdheted a hideggel.

Hogyan készítsük fel a biciklit a szezonra

Tanácsadás

A tavasz már itt kopogtat az ajtón, itt az ideje, hogy leporold a járgányt és az első menet előtt megfelelően ellenőrizd. A LIBERTA TOUR srácainak tanácsai arról, hogy hogyan kell ezt elvégezni.

Válogatásunk

Silvini Bardiga magasszárú kerékpáros zokni funkcionális anyagból. Anatómiai kialakítású és megerősített...

4 980 Ft (23.29 %) 3 820 Ft

Összehasonlítom

9 320 Ft (0.32 %) 9 290 Ft

Összehasonlítom

A zoknicipő új, továbbfejlesztett változata, a Skinners 2.0 kerül forgalomba, mely kivehető talpbetéttel...

27 480 Ft (0.98 %) 27 210 Ft

Összehasonlítom

A zoknicipő új, továbbfejlesztett változata, a Skinners 2.0 kerül forgalomba, mely kivehető talpbetéttel...

23 170 Ft (1.08 %) 22 920 Ft

Összehasonlítom

Az angol SealSkinz innovatív WP Warm Weather Soft Touch Mid vízálló zoknija tökéletes felszerelés többnapos...

16 820 Ft (0.71 %) 16 700 Ft

Összehasonlítom

A Lasting WHI 900 vékony, rövid túrazokni Merino gyapjút tartalmaz, ami egyedi természetes anyag, amely...

2 820 Ft (0.35 %) 2 810 Ft

Összehasonlítom

A Warg Trek Merino női zokni merino gyapjú és műszálak kombinációjából készült, így kiválóan elvezeti...

3 820 Ft (18.32 %) 3 120 Ft

Összehasonlítom

A merinó gyapjúnak és a technikai feldolgozásnak köszönhetően a vidám Warg Happy zokni városban és hegyi...

4 150 Ft (28.92 %) 2 950 Ft

Összehasonlítom