Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Hogyan tartsuk melegen a lábunkat

Amikor a lábujjaink teljesen átfagytak, mindig nagy fejtörést okoz, hogy hogyan tudnánk kellően felmelegíteni őket. Az alpesi turizmus ismerői minden bizonnyal tudják, hogy néz ki ha ujjaink fagyási sérülést szenvednek és nem foglalkozunk vele kellően (röviden: kék, aztán fekete, aztán volt-nincs).


Tartalom

 

Tippek a lábad melegen tartására

Néhány tanácsot adunk a lábaink melegen tartásával kapcsolatban. Kezdjük a legolcsóbbal.

1. Megfelelő zokni - Nyáron kényelmes zoknit szeretnénk elsősorban, hogy elkerüljük a vízhólyagok kialakulását, télen pedig elsősorban a lábunkat szeretnénk melegen tartani. Ebből a szempontból gyönyörűen működnek a merino zoknik, és még annál is jobban a membrános anyagból készült zoknik.

   

 

TESZT: SealSkinz WF Warm Weather Mid vízálló zokni

SealSkinz zokniteszt azoknak, akik nem akarják egész évben levenni a futócipőt, valamint száraz és meleg megoldást keresnek.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

2. Membránnal és impregnálással - Alacsony hőmérsékleten és alacsony páratartalom esetén a láb melegét legjobban a membránnal ellátott cipők tartják meg, ideális esetben bőrrel kombinálva. A bőrnek azonban nagyobb odafigyelésre, ápolásra van szüksége. Erre remek megoldás lehet a legendás, impregnáláshoz használt Sno-Seal viasz.

   

 

Hogyan tartsuk melegen a kezünket

A fagyos ujj télen gyakori jelenség - ez annyira nem számít a városban, de ha hófúvás előtt nem tudod a külső sátorponyvát rákattintani a sátor rudazatára, az már nagy baj. A fagyott ujjak elleni küzdelem egyik alapvető eszköze a kesztyű.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

3. Megfelelő cipő vásárlása - A hóban a legjobb magasszárú túrabakancsot választani, minél szélesebb gumi védőborítással, amely megvédi a felsőrészt a kopástól. Ha fagyott hórétegen megyünk keresztül, a kristályok elsősorban a bőrt koptatják, így egy idő után az impregnálás is kezd lekopni, ami azzal jár, hogy a cipő lassan elkezd átázni. Jó választás lehet egy ilyen széles védőréteggel ellátott (főleg az orr résznél) B-C keménységű bakancs, amire akár egy hágóvasat is könnyedén felszerelhetünk.

 

Bónusz tipp: Műanyag zacskó végszükség esetére - Vizes a cipőd, és kint fagy van? Ne ess kétségbe, tekerd be a lábad és a zoknid egy műanyag zacskóba, csúsztasd vissza az egészet a vizes cipőbe, és keress menedéket a legrövidebb úton. FIGYELMEZTETÉS: ez a tanács vészhelyzet esetén alkalmas megoldás. Lehet, hogy a lábad egy kicsit megcsúszik a műanyag zacskóban, lehet, hogy kellemetlen cuppogást érzel a cipőben, vagy a lábad elkezd gőzölögni, de minden bizonnyal jobb egy kis kellemetlenség, mint a fagyás. Ez a filléres trükk egyenesen Láda Hruška kézikönyvéből származik.

Műanyag zacskóval nem szolgálhatunk, de van egy nagyszerű cikkünk a Tanácsadás rovatunkban, melynek címe: Néhány trükk a hideg legyőzéséhez.

   

 

Néhány trükk a hideg legyőzéséhez

Nem számít, hogy épp a villamosra vársz, vagy a snowboard kötését kapcsolod be egy gyönyörű sípálya előtt, vagy esetleg az utolsó cöveket vered be egy hóesés előtt este - fázni sosem akarsz.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

Hasznos linkek

Források: pixabay.com

Hogyan lehet megszabadulni a cipő kellemetlen szagától

Tanácsadás

A cipő szaga. Klassz téma. Nincs túl finom illata, nem szívesen beszélsz róla, nem vált ki kellemes érzéseket. Vannak, akik mindennap szembesülnek vele, másokat csak ritkán lep meg a cipő szaga. Küzdjünk együtt ellene!

Hogyan válasszunk cipőt túrázáshoz

Tanácsadás

Azaz hogyan válasszunk túracipőt. Az ideálisan kiválasztott túracipő = sikeres és kellemes túrák alapja. Hogy ne lépj mellé, mint sok "szakértő" vászoncipőben vagy akár flip-flopban, olvasd el, hogyan válaszd ki a megfelelő cipőt.

Outdoor újrahasznosított anyagok

Tanácsadás

Az outdoor tevékenységek bizonyos esetekben elég igényesek lehetnek a felszerelés szempontjából. De az új termékek kiválasztásakor felelősségteljesebbek lehetünk. Nézzük meg, mik is azok az újrahasznosított és fenntartható anyagok. Mik az előnyeik. És hogy mennyire hatékonyak valójában.

Válogatásunk

3 860 Ft (17.36 %) 3 190 Ft

Összehasonlítom

Kompressziós térdzokni Zulu Run Compression W

5 560 Ft (39.03 %) 3 390 Ft

Összehasonlítom

2 930 Ft (45.73 %) 1 590 Ft

Összehasonlítom

3 260 Ft (38.96 %) 1 990 Ft

Összehasonlítom

5 560 Ft (35.43 %) 3 590 Ft

Összehasonlítom

Kompressziós térdzokni Zulu Run Compression M

5 560 Ft (39.03 %) 3 390 Ft

Összehasonlítom

10 150 Ft (9.56 %) 9 180 Ft

Összehasonlítom

2 620 Ft (39.31 %) 1 590 Ft

Összehasonlítom