Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Terméktanúsítványok

Fontos számodra a környezet, a ruhaiparban dolgozók munkakörülményei vagy a liba-, kacsa- és juhfarmokon tartott állatok jóléte? Webáruházunkban mostantól is beállítható szűrés a szigorú kritériumoknak és paramétereknek megfelelő, tanúsított termékek szerint. A következő cikkekben elolvashatod, hogy az egyes tanúsítványok mit szavatolnak.

 

A tanúsítványokról

Bluesign APPROVED

A Bluesign APPROVED egy nemzetközileg elismert fenntarthatósági szabvány, amelyet a svájci Bluesign Technologies csoport fejlesztett ki, amely - saját szavaival élve - "a gyártási folyamat során követi a textíliák útját, és segít a gyártási folyamat minden szakaszának javításában egészen a késztermékig". Céljuk, hogy a fogyasztók számára a legmagasabb szintű termékbiztonságot garantálják. A Bluesign egy vegyipari és textilipari szakértőkből álló csapat, akik a gyárak szigorú ellenőrzését és tanúsítványait felügyelik. 

Bővebben

Fair Wear

A fenntarthatóság nem csak a ökológiai megoldásokról szól. A Fair Wear Alapítvány a ruhaipari munkakörülmények javításán dolgozik. Fair Wear Foundation egy nonprofit szervezet, amelynek célja a tisztességes munkahelyi feltételek megteremtése a ruhaiparban. A szervezet a teljes ruházati iparban együttműködő szervezetekkel működik együtt, a gyáraktól a szakszervezeteken át a kormányokig Ázsiában, Európában és Afrikában. 

Bővebben

FairTrade

Válassza a Fairtrade minősítéssel rendelkező ruhákat és támogassa a méltányos kereskedelmet! A Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkező termékeket a Fairtrade International nemzetközi szabványai szerint állították elő, amely kifejezetten a szegénység elleni küzdelemmel és a déli országok termelőinek, gazdálkodóinak és dolgozóinak helyzetének javításával foglalkozik.

Bővebben

Responsible Down Standard (RDS)

Szeretnél tollterméket vásárolni, és fontos számodra a liba- vagy kacsafarmokon élő állatok jóléte? Akkor válaszd a Responsible Down Standard címkével ellátott termékeket. Ha Responsible Down Standard tanúsítvánnyal rendelkező termékeket vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy a kabátodban lévő toll olyan gazdaságból származik, amely tiszteletben tartja az állatokkal való emberséges bánásmódot. 

Bővebben

STANDARD 100 - OEKO-TEX

Szeretne biztos lenni afelől, hogy nem olyan terméket vásárol, amely káros az egészségére? Az OEKO-TEX Egyesület a legszigorúbb kritériumok alapján teszteli a termékeket! OEKO- TEX STANDARD 100 címkével ellátott terméket vásárol? Akkor biztos lehet benne, hogy a terméket - a cérnától a gombokig - káros anyagokra tesztelték, és ezért ártalmatlan az emberi egészségre. 

Bővebben

Responsible Wool Standard (RWS)

Szeretnél gyapjútermékeket vásárolni, és fontos neked az adott juhok jóléte? Akkor válaszd a Responsible Down Standard címkével ellátott termékeket. A Responsible Wool Standard szabad fordításban "Felelős gyapjú szabvány". Az ezzel a tanúsítvánnyal rendelkező termékek esetében ellenőrzik a gyapjútermelés céljából tartott juhok jólétét, valamint a juhok legeltetésére szolgáló földterület fenntartható kezelését. 

Bővebben

Blusign PRODUCT

A Bluesign egy nemzetközileg elismert fenntarthatósági szabvány, amelyet a svájci Bluesign Technologies csoport fejlesztett ki. Saját szavaival élve - "a gyártási folyamat során követi a textília útját, és segít a gyártási folyamat minden szakaszának javításában egészen a késztermékig". Céljuk, hogy a fogyasztók számára a legmagasabb szintű termékbiztonságot garantálják. A Bluesign egy vegyipari és textilipari szakértőkből álló csapat, akik a gyárak szigorú ellenőrzését és tanúsítványait felügyelik. 

Bővebben

GOTS - Global Organic Textile Standard

Ha elsősorban szerves rostokból készült ruhákat szeretne vásárolni, javasoljuk, hogy keresse a GOTS címkével ellátott termékeket. A Globális Organic Textile Standard tanúsítás szigorúan meghatározott kritériumrendszert követ, amely a szerves szálakból készült textiltermékek feldolgozásának szabványát képezi, beleértve a környezetvédelmi és szociális kritériumokat is. A tanúsítás egyik fő alapelve egyben a cégek termelési folyamatainak átláthatósága is, melynek köszönhetően a fogyasztó az ökológiai folyamatok változatai közül választhat. 

Bővebben

Vegan

A vegán termékek a ruhaipart is érintik. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy tiszta vegán ruházatot vásárolsz, akkor válaszd az Approved Vegan címkével ellátott termékeket. A vegán termékek részeként nem csak tanúsítvánnyal rendelkező dolgokat kell választani. Az anyagok szerint is tájékozódhatsz. A ruházathoz választhatsz természetes vagy szintetikus anyagokat, például pamutot, lenvásznat, kendert, bambuszt, Piñatexet, lycrát, akrilt, szilont és sok mást. 

Bővebben

Bio pamut

A pamut az egész világon népszerű. A gyapotnövények termesztése azonban nagyon káros hatással lehet a környezetre. Mi a különbség a hagyományos módon termesztett gyapot és a tanúsított biogyapot között? A gyapotnövény vízigényes és érzékeny a kártevőkre, amelyek ellen káros növényvédő szerek alkalmazásával védekeznek. Felmérések szerint világszerte a gyapottermesztésben az évente felhasznált összes növényvédő szer akár 16%-át is felhasználják. Ezenkívül a mezőgazdaságban különböző mesterséges műtrágyákat használnak, és a növényeket genetikailag módosítják. A nagy mennyiségű gyapotot rövidebb idő alatt betakarítani képes gépeknek köszönhetően a talaj jelentősen kimerül. 

Bővebben

Bio minőség

A biotermékek valóban jobb minőségű élelmiszereket garantálnak? Az ökológiai címke tanúsítványhoz kötött, ami garantálja, hogy a termék vagy nyersanyag ökológiai gazdálkodásból származik.  A bio kifejezés valószínűleg elsősorban az élelmiszeriparból ismerős. A biotermékek termelőinek rendszeres ellenőrzéseken kell részt venniük egy olyan hivatalos szervezetnél, amely felügyeli a biogazdálkodásra vonatkozó irányelvek betartását. 

Bővebben

PVC-free

Tudod, hogy mi az a polivinil-klorid? A polivinil-klorid (PVC) az egyik legrégebbi és legszélesebb körben használt műanyag, amelyet a ruhaiparban, a bútorgyártásban, az építőiparban és az emberi tevékenység szinte minden területén alkalmaznak. A PVC gyártása és ártalmatlanítása olyan mérgező anyagok kibocsátásával jár, amelyek számos negatív hatással vannak az emberi egészségre és a környezetre. 

Bővebben

Green Button

A textiliparban a társadalmi és környezeti felelősségvállalást a kormány által kiadott Green Button minősítéssel ellenőrzik. 2019-ben a német kormány bevezette a Green Button, a fenntartható textilgyártás első állami tanúsító címkéjét. A tanúsítás mindig közvetlenül a termékhez kapcsolódik, tehát nem vonatkozik a teljes márkára és nem fedi le a teljes ellátási láncot. Egy termék 46 környezetvédelmi és emberi felelősségvállalási kritérium alapján kaphat Green Button minősítést. A kritériumoknak azonban mind a vállalat egészének, mind a tanúsított terméknek speciális vizsgálat során kell megfelelnie. 

Bővebben

Oszd meg velünk a jót!

Hogyan viselkedjünk körültekintően a természetben